zzper infozzper nieuws

Durf jezelf te zijn voor een mooie ontspannen foto

Bezoekers hebben dit profiel 307 keer bezocht.

We vinden het allemaal heel fijn om een goede foto van onszelf te hebben maar op de foto gaan doen we niet graag. Voor veel mensen geeft het een heel ongemakkelijk gevoel en velen proberen dan ook de camera te ontwijken. Zo’n 80 % van de mensen is ervan overtuigd dat er van hen geen goede foto te maken is. En dan hebben we nog eens een hele berg met oordelen over onszelf: Ogen te klein, een onderkin, een scheve lach, geen mooie tanden, geen mooie huid, mijn haar zit raar, ik ben te dik, ik ben te wit, mijn neus is te groot, enz enz.
Als je al deze dingen bij elkaar optelt dan kun je wel zeggen dat fotografie een hoop oproept bij mensen. Ik heb ontdekt dat de lens een uitvergrotend effect heeft op dat wat er al speelt bij mensen. En diezelfde lens (en natuurlijk de persoon erachter) kan daar ook iets aan doen.

Elke keer wanneer ik iemand voor mijn camera heb staan die dat eigenlijk niet durft en leeft met de overtuiging niet fotogeniek te zijn dan hou ik van mijn werk. Want ik kan die persoon op heel simpele en blije manier namelijk laten zien dat het niet op die manier hoeft te gaan. Ik kan die persoon laten ontspannen waardoor hij of zij zichzelf durft te zijn en te laten zien. Met mooie ontspannen foto’s als gevolg en een zelfbeeld wat een enorme boost gekregen heeft.
Een tip voor iedereen die graag van vrienden en familie foto’s maakt. Vraag iemand niet om te lachen maar maak iemand aan het lachen. Jij bent de spiegel waar ze tegen aankijken. Dus wees zelf blij en straal de pan uit!

Bezoek mijn profiel
Bezoek mijn website

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’0′ hide_title=’0′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]http://www.youtube.com/watch?v=u5gzp2534dk[/responsive_video]