zzper infozzper nieuws

Video SEO: hoe pak je dit aan?

Bezoekers hebben dit profiel 176 keer bezocht.

Video SEO: hoe pak je dit aan?

In de praktijk zien we dat bedrijven steeds vaker investeren in het maken van online video’s. Maar hoe zorg je ervoor dat de video ook wordt bekeken door je doelgroep? Kan je een video wel optimaliseren voor zoekmachines? En zo ja, hoe pak je video seo aan? Lees hierbij een aantal tips hoe je een online video kan optimaliseren voor een betere ranking.

Keuze onderwerp video

Natuurlijk is het leuk om een video te maken van alle diensten die je als bedrijf kan bieden, maar is de doelgroep hier wel naar op zoek? Door de inhoud van de video te richten op problemen of obstakels waar je doelgroep regelmatig mee geconfronteerd wordt, levert vaak meer bezoekers op. Daarnaast laat je gelijk zien dat jouw bedrijf de nodige kennis in huis heeft om het betreffende probleem op te lossen.

Video SEO: hoe doe ik datNavigatie video’s

Beschikt u over verschillende video’s? Zorg dat de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk door de verschillende video’s kan navigeren. Creëer overzicht door een video galerij met categorieën en eventueel tags in te richten. Zo voorkom je een ‘eindeloze’ stroom van verschillende video’s op een pagina, waarbij de bezoeker lastig kan vinden waar hij naar op zoek is en mogelijk verder gaat naar een andere aanbieder. Daarnaast is het voor een betere indexatie van de video’s verstandig om voor elke video een aparte landingspagina in te richten. Zo stimuleer je video seo, waardoor elke video individueel te vinden en te indexeren is.

Optimaliseer transcript video

In de transcript wordt de tekst weergegeven die tijdens de video is ingesproken. YouTube vult deze tekst automatisch in, maar dat wil niet zeggen dat de tekst correct is. Het loont vaak om de transcript te controleren op fouten. Een correcte tekst met de juiste zoektermen levert een betere vindbaarheid op. Ook wordt de tekst gebruikt door slechthorenden als ondertiteling bij de video.

Video sitemap

Een video sitemap zorgt ervoor dat je video sneller en beter gevonden wordt in de zoekmachines. In de sitemap is het belangrijk dat de elementen matchen, denkend aan titel met video en bijbehorende pagina waar de video vermeld wordt. Er zijn verschillende manieren om een video sitemap te maken en te koppelen met Webmastertools. Voor de bekende opensource systemen zijn vaak plugins beschikbaar die het gemakkelijk maken om een video sitemap te maken.

Video verspreiden

YouTube is vaak de meest voor de hand liggende zoekmachine voor video seo. Toch is het goed om daarnaast ook de video te verspreiden via social media platforms, blogs en niet te vergeten je eigen website. Het plaatsen van video’s op je website wordt gezien als een verrijking en dit wordt door Google gewaardeerd!
Naast bovenstaande tips zijn er meer interessante seo activiteiten die de vindbaarheid van je video kunnen verbeteren. Denk aan het gebruiken van thumbnails, vermelden van call-to-actions etc.

Je hoeft geen professional te zijn om een video te kunnen optimaliseren. Toch kan door tijdgebrek of het hebben van andere prioriteiten de uitvoering van de optimalisatie op zich laten wachten. In dat geval is het mogelijk efficiënter om een specialist in te schakelen. Zo heeft u er geen omkijken meer naar en geniet u wel van de verbeterde vindbaarheid.
Bent u benieuwd wat Studio Internet Marketing op het gebied van video seo voor u kan betekenen? Neem met ons contact op via T. 06 47 46 15 22 of via ons contactformulier. We spreken u graag.

video seo